Askespredning

Vi har erfaring med askespredning fra båt på åpent hav og presenterer en unik mulighet hvis dette var din kjæres siste ønske.

Med Fyr til Fyr’s  svært stødige og havgående RIB båt kan vi tilby askespredning på åpent hav – på en trygg og fin måte – nesten uansett vær. Vi anbefaler å kombinere dette med f.eks 2 timers turen i Færder Nasjonalpark for å få en bedre opplevelse. Vår erfaring med askespredning er at dette er en helt fantastisk positiv og unik seremoni som man aldri vil glemme.

Askespredning eller nedsenking av urnen skal foregå ut mot åpent hav. I Vestfold kan dette som hovedregel skje utenfor Mølen utenfor Larvik, syd for Svenner fyr eller syd for Færder fyr. Det kan etter søknad også gis tillatelse til andre steder. Det er tidligere gitt tillatelse til askespredning bl.a. ved Tønsberg tønne og Store Færder. Vi tilbyr også Askespredning i Østfold og utenfor Ytre Hvaler Nasjonalpark.

En skipper som har erfaring med askespredning vil styre båten og følge pårørende hele veien.

Vi kan hjelpe til med  søknad til fylkesmannen og sørge for at vi i samråd med pårørende velger et sted som har umiddelbar forbindelse med åpent hav. Søknadsbehandlingen kan noen uker.

Det kan være med inntil 12 personer pr båt på slike turer.

Her finner du: Søknad askespredning