RIB Tur: Færder nasjonalpark på to timer

 

Dette er vår favoritt RIB båttur, hvor vi gir dere en ekspress opplevelse i Færder Nasjonalpark. Vi forteller om det vi ser på veien. Vi går selvfølgelig i land på Færder Fyr og forteller om dette. Vi får med oss mange andre småfyr og kjente steder i Nasjonalparken

Turen går den ene eller andre veien avhengig av vind og bølger. Vi legger opp slik at vi kjører mest medsjø når vi er utaskjærs for å øke komforten for våre passasjerer. Er det spesielt ruskete være kan det hende vi må endre eller forkorte turen for å holde tidsskjemaet.

Ruta vi tar gir oss da følgende perler:

Vi starter på Vallø, går deretter forbi hovedinnseilingen til Tønsberg ved Jarlsø, fortsetter forbi Fjærholmen, Hvaløy, Bjerrkøy fortsetter så videre forbi Kjølholmen, Lindholmen, Nordre Årøy og Søndre Årøy før vi setter baugen mot Mågerø på Tjøme og viser hvor kongen har hytte. Vi fortsetter forbi Burø og Mostein, Froungen og Ildverket, Bustein og Vasskalven, før vi kjører sakte igjennom Sandøsund og forteller litt om Krukehavn(Mulig med bespisning og omvisning mot tillegg). Deretter kan vi gi på litt og sikte oss utaskjærs mellom Kløvningen og Lakksskjær fyrlykt, før vi går direkte til Færder Fyr. På Færder Fyr blir det ilandstigning og guiding, og vi ser ofte sel her. Vi fortsetter mot Storefærder og forteller historier derfra, og setter kursen deretter rett ut mot Hollenderbåen Fyr på det siste lange havstrekket, vi setter så baugen mot Fulehuk Fyr (Mulig med omvisning mot tillegg), kjører forbi Skarvesetet, og deretter tett og sakte innpå Østre Bolæren (Mulig med bespisning og omvisning mot tillegg), Kongstenssund, Mellem Bolæren, Jensesund og Vestre Bolæren (Mulig med bespisning og omvisning mot tillegg), før vi er tilbake i havnen.

Dette er en kort tur som tar ca 2 timer (vær avhengig) og er ca 40 nautiske mil lang. Vi tar oss tid til ett stopp på ca 30 min på Færder Fyr, i tillegg til at vi kjører sakte og rolig i mange partier så vi får nyte den fantastiske skjærgården i Vestfold.

Kontakt oss for å avtale en RIB tur