RIB Tur: Alle kystfyr i Vestfold

RIB Tur: Alle kystfyr i Vestfold

Dette er vår lengste RIB båt dagstur, hvor vi tar dere  innom eller forbi alle kystfyr i Vestfold og forteller om det vi ser på veien. Vi får selvfølgelig med oss mange andre småfyr og kjente steder.

Turen går den ene eller andre veien avhengig av vind og bølger. Vi legger opp slik at vi kjører mest medsjø når vi er utaskjærs for å øke komforten for våre passasjerer. Er det spesielt ruskete være kan det hende vi må endre eller forkorte turen for å holde tidsskjemaet.

Ruta vi tar gir oss da følgende perler:

Vallø, Tønsberg, ut Vestfjorden forbi Nøtterøy og Brunstad (Oslofjorden Convention senter), forbi H-Øya, inn mellom Tjøme og Veierland, ut forbi Hui, inn mellom svabergene på Stauper, forbi Tønsberg Tønne (her kan vi begynne å gi på litt, og her kan vi møte litt bølger), passerer Holteskjæret Fyr, tar en kort avstikker innom Kjerringvik så setter vi kursen mot Ula som er en gammel Loshavn (her kan vi stoppe og kjøpe litt drikke eller mat og evt se på statuen av Ulabrand som er en svært kjent los), videre til Stavern ((Mulig med bespisning og omvisning mot tillegg)) og forbi Stavernodden Fyr (Mulig med omvisning mot tillegg), vi tar den indre leia over rakkebåene til Tvistein Fyr (Det er mulighet med en avstikker til Nevlunghavn for litt ekstra tid), deretter setter vi baugen mot Svenner Fyr (her stopper vi, tar  oss litt tid og går i land), så tar vi veien over åpent hav til Verdens Endte på Tjøme (dette er et langt havstrekk) og da kommer vi også inn i Færder Nasjonalpark, vi tråkler oss tett innpå Verdens Ende og Nasjonalpark senteret, innimellom Uleholmsundet mellom Hvasser og Uleholmen, får så vidt et glimt av Sandøsund, før vi går utaskjærs direkte til Færder Fyr. På Færder Fyr blir det ilandstigning og guiding, vi ser ofte sel her. Vi fortsetter mot Storefærder og forteller historier derfra, og setter kursen deretter rett ut mot Hollenderbåen Fyr på det siste lange havstrekket, vi setter så baugen mot Fulehuk Fyr (Mulig med omvisning mot tillegg), kjører forbi Skarvesetet, og deretter tett og sakte innpå Østre Bolæren (Mulig med bespisning og omvisning mot tillegg), Kongstenssund, Mellem Bolæren, Jensesund og Vestre Bolæren (Mulig med bespisning og omvisning mot tillegg), før vi er tilbake i havnen.

Dette er en lang tur som tar ca 6 timer og er ca 90n nautiske mil lang, men dette er vær avhengig. Vi tar oss tid til 3 stopp på ca 30 min underveis, i tillegg til at vi kjører sakte og rolig i mange partier så vi får nyte den fantastiske skjærgården.

 

Kontakt oss for å avtale en RIB tur