RIB Tur: Nøtterøy og Tjøme rundt med Færder nasjonal park

RIB Tur: Nøtterøy og Tjøme rundt med Færder nasjonalpark

Dette er vår mellomste RIB båt dagstur, hvor vi besøker mange perler i Nøtterøy og Tjøme skjærgården i tillegg til den ytre delen av Færder nasjonalpark. Vi guider om det vi ser på veien. Vi kommer forbi mange småfyr og kjente steder.

Turen går den ene eller den andre veien, avhengig av vind og bølger. Vi kjører den mest behagelige retningen i forhold til bølger og svell når vi er utaskjærs for å øke komforten for våre passasjerer. Hvis det er spesielt røfft vær så kan vi måtte endre eller forkorte turen for å holde tidsplanen.

Ruta vi tar gir oss følgende perler:

Vallø, Tønsberg, ut Vestfjorden forbi Nøtterøy og Brunstad (Oslofjord Convention Center), passerer Håøya mellom Tjøme og Veierland, utover mot Hui, mellom Stauper, så vi tar veien mot verdens Endte på Tjøme, og da er vi i Færder nasjonalpark, tråkler oss tett på verdens ende og Nasjonalparksenteret (Mulig med servering og omvisning mot tillegg), til Uleholmsundet mellom Hvasser og Uleholmen, får et glimt av Sandøsund før vi går utaskjærs direkte til Færder Fyr. På Færder Fyr blir det landgang og guiding, vi ser ofte sel her. Vi fortsetter mot Store Færder og forteller historier, og holder så til høyre inn mot Hollenderbåen fyr på en lengre utaskjærs strekning, vi setter så baugen mot Fulehuk Fyr (Mulig med landgang mot et pristillegg), kjører forbi Skarv sete, og deretter tett og sakte rundt Østre Bolæren (Mulig med servering og omvisning mot tillegg), Kongsten Sund, Mellem Bolæren, Jense Sund og Vestre Bolæren (Mulig med servering og omvisning mot tillegg), før vi er tilbake i havnen.

Dette er en middels lang tur som tar ca 3 timer (væravhengig) og er ca 50 nautiske mil lang. Vi tar oss tid til en stopp ca 30 min ved Færder Fyr, i tillegg til å kjøre sakte og rolig i mange partier slik at vi kan nyte den fantastiske skjærgården.

Kontakt oss for å planlegge en RIB tur